Учество на државниот натпревар во рецитирање

Учество на државниот натпревар во рецитирање

мај 4, 2018 Напишал admin

Во просториите на Филолошкиот факултет во Скопје се одржа државниот натпревар во рецитирање кој го организираше Сојузот на друштвата за македонски јазик и литература. Во силна конкуренција ученикот Христијан Нашулоски од осмо одделение го освои второто место. Натпреварот го следеше и наставничката – ментор Билјана Јагуриноска.

Коментари