Ден на благодарноста 2016

IMG 1217

Наставниците по англиски јазик, реализирајќи цели од наставната програма по англиски јазик, со учениците од одделенска и предметна настава организираа активности во кои учениците направија најразлични изработки за одбележување на Денот на благодарноста. Од изработките беше направена изложба, а најуспешните творби беа наградени.

Француско-Македонска Божиќна вечер

15541307 1175288082526455 8778733037552746339 n

Во рамките на проектот Француско -Македонски културен клуб на 20 декември во кафе барот Вирус беше одржан настан во соработка на ИНФО СЕГА и професорките по француски јазик Мирјана Бошковска од СОУ Гимназија „Мирче Ацев", Ирена Наумоска од ООУ „Гоце Делчев", Весна Трајческа од СОЕПТУ „Кузман Јосифоски- Питу" и Љупка Томиќ од ООУ "Кире Гаврилоски-Јане" кои и оваа година придонесоа овој настан да биде успешен.

Француско -Македонската Божиќна вечер беше организирана по втор пат од тимот на ИНФО СЕГА. На настанот настапија ученици со музички точки, комични театарски претстави, мјузикли и сл. Младите франкофони од нашето училиште изработија Новогодишни честитки и оригами со пораки и желби на француски јазик кои ги читаа а потоа им ги подарија на присутните гости и учесници на настанот. Во топла Божиќна атмосфера и празнично украсен амбиент учениците имаа можност да се дружат и да се забавуваат а истовремено и да го афирмираат свето познавање на францускиот јазик.

Одбележување на британскиот празник Halloween

114Во нашето училиште , на 31.10.2014,се одбележа британскиот празник Halloween преку одржување на натпревар меѓу учениците од I -IX одделение.

Повеќе...

Активности на секцијата по француски јазик

optimizirana-pet thumbАктивностите на учениците кои се членови на секцијата по француски јазик се многу интересни и ја поттикнуваат нивната креативност и оригиналност.

Повеќе...

Thanksgiving day

Учениците од седмите и осмите оддленија кои членуваат во англиската секција, под раководство на наставничката Чатлеска Благица,го одбележаа Денот на благодарноста преку креативни изработки на "Thanksgiving trees" - дрвја со пораки на благодарност, различни пилиња и мисирки, кои се симболи на овој празник.

Повеќе...

Одбележан денот на Франкофонијата

naslovnaПо повод одбележувањето на Меѓународниот ден на Франкофонијата 20 март, во Прилеп се одржа Франкофонска вечер под наслов “Звуците на Франкофонијата“.

Повеќе...