СВЕЧЕНО ПУШТАЊЕ ВО УПОТРЕБА НА ТЕНИСКОТО ИГРАЛИШТЕ

Во присуство на Министерот за Финансии Зоран Ставрески,Лазе Попоски директор на Агенцијата за млади и спорт,Гордана Јанкулоска Министер за внатрешни работииградоначалникот Марјан Ристески денеска свечено и во употреба беше пуштено тениското игралиште во ОУ „Гоце Делчев“.

Со изградбата на тениското игралиште  младите ќе добијат уште еден терен за спорт и рекреација. Средствата за изградбата на тениското игралиште се обезбедени од  Агенцијата за млади и спорт и дел од Буџетот на општина Прилеп.Реализацијата на овој проект е започната со подготовката на техничките проекти за типизирани тениски терени за едно и две тениски игралишта, а општина Прилеп доби проект со две тениски игралишта. Во архитектурата на проектот е опфатени поставување на т.н. тврда подлога за надворешни услови по стандарди на Македонската тениска асоцијација, со сертификат на Интернационалната тениска асоцијација-ИТФ. Теренот е опремен со стандардната тениска опрема и заграден со пластифицирана мрежа во висина од 3,4 м. Исто така на четирите агли се поставени челични столбови за осветлување на теренот за вечерна употреба.


Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште  Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште  Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште  Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште Свечено пуштање во употреба на тениско игралиште