Секции Културно Уметнички слободни активности Драмска секција Музеите во училиштата и училиштата во музеите

Музеите во училиштата и училиштата во музеите

драмскаОваа учебна година се приклучија и нови членови,па сите заедно работеа на подгововките  за избор на драмски текст за проектот ,,Музеите во училиштата и училиштата во музеите,,.

Во договор со учениците беше спремена драмата ,,Пореметени планови,,за која што драма го добивме и третото место.Видеото од настапот можете да го видите на оваа страна.Учениците веќе активно се подготвуваат за престојниот патронен празник.Интересот е голем , а успехот секогаш  неизоставен .Еве во прилог и некои слики од минатогодишните членови и нивните учества со драматизации и драмски текстови.Во проектот ,,Музеите во училиштата и училиштата во музеите,,се претставија со драматизации,,Селски суд,,и,,Снаа и свекрва,,а на патрониот празник ја изведоа драмата,,Бегалка,,од Васил Иљоски.

Музеите во училиштата Музеите во училиштата Музеите во училиштата