НОВОСТИ

Thanksgiving day

Учениците од седмите и осмите оддленија кои членуваат во англиската секција, под раководство на наставничката Чатлеска Благица,го одбележаа Денот на благодарноста преку креативни изработки на "Thanksgiving trees" - дрвја со пораки на благодарност, различни пилиња и мисирки, кои се симболи на овој празник.

Повеќе...

Одбележување на " Halloween "

     Во нашето училиште , денес, 31.10.2013, се одбележа британскиот празник  Halloween , кој значи " Ноќ на вештерките " ,  преку одржување на натпревар меѓу учениците од  VIII  одд. ( осумгодишно) и VII  одд . под менторство на наставничката по англиски јазик   Чатлеска Благица .

Повеќе...

Прием на првачињата во Детската организација

Во продолжение можете да погледнете слики од приемот на првачињата во Детската огранизација.

Повеќе...

ФОТО: Македонија без отпад 2013 -активности на ден 04.10.2013

Во продолжение можете да ги погледнете фотографиите од акцијата "Македонија без отпад 2013" што ја спроведија учениците на ООУ "Гоце Делчев" - Прилеп , во училишниот двор

Повеќе...

Одбележување на Европскиот ден на јазиците

По повод Европскиот ден на јазиците (26.09.2013) учениците од трето одделение предводени од наставничката Александра Андоноска учествуваа во eTwinning проект Video greeting – European Day of Languages (Видео поздрав – Европски ден на јазиците).

Повеќе...

Страница 6 од 8

<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 Следно > Крај >>