НОВОСТИ

Во Прилеп одбележани 142 години од раѓањето на Гоце Делчев

одбележани 142 годиниДенес, во нашето училиште, со пригодни активности беа одбележани 142 години од раѓањето на нашиот патрон , Гоце Делцев . Пред делегациите од Локалната самоуправа и Унијата на ветерани при ОК на ВМРО - ДПМНЕ, наставници и граѓани , учениците се претставија со творби за Гоце.

Повеќе...

О.О.У „Гоце Делчев“ доби нови влезни скали

udarnaУчениците од О.О.У. „Гоце Делчев “ од Прилеп заедно со своите наставници и поканетите гости денеска имаа убава причина за прослава.Имено ова училиште од неодамна може да се пофали

Повеќе...

Новогодишни и Божикни честитки

По повод Новогодишните и Божикните празници во училиштето беше објавен конкурс за новогодишни честитки и други изработни. Најуспешните творби беа наградени, а учениците имаа можност да ја посетат изложбата на честитки и изработки.

Повеќе...

Доделување на дипломи

ООУ " Гоце Делчев"  освои трето  место на натпреварот - "Поле на културни перформанси од традиционална култура", во рамките на проектот -" Музеите во училиштата,училиштата во музеите ".

Повеќе...

Ден на дрвото- засади ја својата иднина

И оваа година, учениците од нашето училиште зедоа учество во спроведувањето на есенската акција- "Ден на дрвото-засади ја својата иднина "

Повеќе...

Страница 5 од 8

<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 Следно > Крај >>