НОВОСТИ

"Македонија без отпад"

1413536408666Денес , 18.10.2014 , нашето училиште се вклучи во проектот на МОН , „ Македонија без отпад “ со активности на чистење на училишниот двор .

Повеќе...

"Со љубов за Македонија"

zname1Учениците од IX одделение се претставија со изведбата „Надеж“ во празничната програма на Локалната самоуправа по повод празникот 11 Октомври.

Повеќе...

Првачињата од ООУ "Гоце Делчев" - Прилеп членови на Детската организација

tretaДенес ,10.10.2014 година, на свечен начин, првачињата од нашето училиште беа примени во Детската организација. ЧЕСТИТКИ !!

Повеќе...

Меѓуетничка интеграција

Нашето училиште е вклучено во третата фаза на проектот за меѓуетничка интеграција во образованието  / ПМИО/ . Овој проект се реализира од страна на Македонскиот центар за граѓанско образование во соработка со Центарот за човекови права и разрешување на конфликити.

Повеќе...

Меѓуетничка посета

10406669 1626755497545297 3659861332939907412 nДенес , 04.03.2015 ,музејот беше домаќин на 80 ученици од кои половина Македонци и половина Албанци од ОУ „Гоце Делчев“ од Прилеп и ОУ.„Панајот Гиновски“ од Бутел 1, кои според проектот на УСАИД за меѓуетничка соработка имаат спроведено повеќе проекти за зацврстување на меѓуетничкиот соживот кај најмладите генерации.

Повеќе...

Страница 3 од 8

<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 Следно > Крај >>