НОВОСТИ Новости Меѓуетничка посета

Меѓуетничка посета

10406669 1626755497545297 3659861332939907412 nДенес , 04.03.2015 ,музејот беше домаќин на 80 ученици од кои половина Македонци и половина Албанци од ОУ „Гоце Делчев“ од Прилеп и ОУ.„Панајот Гиновски“ од Бутел 1, кои според проектот на УСАИД за меѓуетничка соработка имаат спроведено повеќе проекти за зацврстување на меѓуетничкиот соживот кај најмладите генерации.

Една од нивните активности беше и денешната посета на Археолошкиот Музеј на Македонија каде се запознаа со културното наследство на народите кои живееле на територијата на Р.Македонија.

Меѓуетничка посета Меѓуетничка посета