НОВОСТИ Новости Во Прилеп одбележани 142 години од раѓањето на Гоце Делчев

Во Прилеп одбележани 142 години од раѓањето на Гоце Делчев

одбележани 142 годиниДенес, во нашето училиште, со пригодни активности беа одбележани 142 години од раѓањето на нашиот патрон , Гоце Делцев . Пред делегациите од Локалната самоуправа и Унијата на ветерани при ОК на ВМРО - ДПМНЕ, наставници и граѓани , учениците се претставија со творби за Гоце.

 Во Прилеп одбележани 142 години од раѓањето на Гоце Делчев Во Прилеп одбележани 142 години од раѓањето на Гоце Делчев