Врвни резултати на државните натпревари по информатика

Врвни резултати на државните натпревари по информатика

By Кристијан

На државните натпревари по информатика учениците од ООУ „Гоце Делчев“-Прилеп  под водство на наставничката Летка Дојкоска постигнуваат врвни резултати.

More...
"Македонија без отпад"

"Македонија без отпад"

By Кристијан

Денес , 18.10.2014 , нашето училиште се вклучи во проектот на МОН , „ Македонија без отпад “ со активности на чистење на училишниот двор…

More...
Првачината од ООУ "Гоце Делчев" - Прилеп членови на детската организација

Првачината од ООУ "Гоце Делчев" - Прилеп членови на детската организација

By Administrator

Денес 10.10.2014 година, на свечен начин, првачињата од нашето училиште беа примени во детската организација. ЧЕСТИТКИ !!!

More...
Во Прилеп одбележани 142 години од раѓањето на Гоце Делчев

Во Прилеп одбележани 142 години од раѓањето на Гоце Делчев

By Кристијан

Денес, во нашето училиште, со пригодни активности беа одбележани 142 години од раѓањето на нашиот патрон , Гоце Делцев . Пред делегациите од Локалната самоуправа

More...
СВЕЧЕНО ПУШТАЊЕ ВО УПОТРЕБА НА ТЕНИСКОТО ИГРАЛИШТЕ

СВЕЧЕНО ПУШТАЊЕ ВО УПОТРЕБА НА ТЕНИСКОТО ИГРАЛИШТЕ

By Кристијан

Во присуство на Министерот за Финансии Зоран Ставрески,Лазе Попоски директор на Агенцијата за млади и спорт,Гордана Јанкулоска Министер за внатрешни работииградоначалникот Марјан Ристески денеска свечено и во употреба…

More...
Светскиот ден на еко акцијата

Светскиот ден на еко акцијата

By Кристијан

ООУ „ Гоце Делчев“ – Прилеп Светскиот ден на еко акција го одбележа со повеќе активности:

More...
Најуспешни ученици 2013 ООУ „Гоце Делчев“ Прилеп

Најуспешни ученици 2013 ООУ „Гоце Делчев“ Прилеп

By Кристијан

На прием кај градоначалникот г-дин Марјан Ристески и кај претседателот на Советот на општината г-дин Никола Димески, учениците кои освоија државни и меѓународни награди!

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Интервју со Трајче Каралиоски директор на ООУ “Гоце Делчев” - МАРКУКУЛЕ

Основното општинско училиште “Гоце Делчев” од Прилеп е еден дел од успешната приказна што значи 10 милиони евра вложување во образованието во Општина Прилеп во изминатите 10 години.

Повеќе...

Соработка со локална заедница

14517592 1090987567623174 7547932642400854594 n

Со самиот почеток на учебната 2016/2017 година започна и соработката на наставникот по француски јазик Ирена Наумоска со младите волонтери од Франција (Sebastien Hays Cloutour, Baptiste Arnaud, Meidhi Charvet) при Младинскиот информативен и советодавен центар Инфо Сега. Слушањето на автентичниот француски јазик како и многобројните активности и игри кои се применуваат во текот на часовите по француски јазик го направија изучувањето на овој предмет да биде на огромно задоволство од страна на учениците од шесто, седмо, осмо и деветто одделение. Се поттикнува мотивацијата и интересот кај учениците како и развивањето на говорните вештини т.е. изразувањето на француски јазик. Преку различни работилници се стимулира примената на познавањето на овој странски јазик во реални ситуации.

Повеќе...

Третонаградена еко фотографија

kilh

На петтиот конгрес на еколози, со меѓународно учество, организиран од македонското друштво на еколози, од стотина експерти од своите области беа избрани трите најдобри еко фотографии. Нашите ученици покрај пофалници за учество освоија и награда. Третонаградената еко фотографија и припаѓа на Делфина Апостолска 9 одд. под менторство на наставничката Кети Иваноска. Претседателот на МЕД лично ќе дојде да ја врачи наградата.

Највисока оценка на извршената интегрална евалуација

najvisoka-ocenkaООУ„Гоце Делчев“-Прилеп, оценето со НАЈВИСОКАТА оценка на извршената интегрална евалуација од Државен просветен инспекторат.

Повеќе...

Реализација на проектот на МОН и БРО ”Заедничка грижа за правилно насочување на учениците”

На ден 03.11.2014 во просториите на ООУ Гоце Делчев-Прилеп се реализира ден на родители- предавачи.

Повеќе...

Одбележување на британскиот празник Halloween

114Во нашето училиште , на 31.10.2014,се одбележа британскиот празник Halloween преку одржување на натпревар меѓу учениците од I -IX одделение.

Повеќе...

Посета на книжарницата „Просветно дело “ и градската библиотека „ Борка Талески “

1Учениците од шестите одделенија, од англиската и математичката секција, ги посетија книжарницата „Просветно дело “ и градската библиотека „ Борка Талески “ заедно со предметните  наставници – Чатлеска Благица и Николоска Емилија.

Повеќе...

Страница 2 од 7

<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 Следно > Крај >>