Врвни резултати на државните натпревари по информатика

Врвни резултати на државните натпревари по информатика

By Кристијан

На државните натпревари по информатика учениците од ООУ „Гоце Делчев“-Прилеп  под водство на наставничката Летка Дојкоска постигнуваат врвни резултати.

More...
"Македонија без отпад"

"Македонија без отпад"

By Кристијан

Денес , 18.10.2014 , нашето училиште се вклучи во проектот на МОН , „ Македонија без отпад “ со активности на чистење на училишниот двор…

More...
Првачината од ООУ "Гоце Делчев" - Прилеп членови на детската организација

Првачината од ООУ "Гоце Делчев" - Прилеп членови на детската организација

By Administrator

Денес 10.10.2014 година, на свечен начин, првачињата од нашето училиште беа примени во детската организација. ЧЕСТИТКИ !!!

More...
Во Прилеп одбележани 142 години од раѓањето на Гоце Делчев

Во Прилеп одбележани 142 години од раѓањето на Гоце Делчев

By Кристијан

Денес, во нашето училиште, со пригодни активности беа одбележани 142 години од раѓањето на нашиот патрон , Гоце Делцев . Пред делегациите од Локалната самоуправа

More...
СВЕЧЕНО ПУШТАЊЕ ВО УПОТРЕБА НА ТЕНИСКОТО ИГРАЛИШТЕ

СВЕЧЕНО ПУШТАЊЕ ВО УПОТРЕБА НА ТЕНИСКОТО ИГРАЛИШТЕ

By Кристијан

Во присуство на Министерот за Финансии Зоран Ставрески,Лазе Попоски директор на Агенцијата за млади и спорт,Гордана Јанкулоска Министер за внатрешни работииградоначалникот Марјан Ристески денеска свечено и во употреба…

More...
Светскиот ден на еко акцијата

Светскиот ден на еко акцијата

By Кристијан

ООУ „ Гоце Делчев“ – Прилеп Светскиот ден на еко акција го одбележа со повеќе активности:

More...
Најуспешни ученици 2013 ООУ „Гоце Делчев“ Прилеп

Најуспешни ученици 2013 ООУ „Гоце Делчев“ Прилеп

By Кристијан

На прием кај градоначалникот г-дин Марјан Ристески и кај претседателот на Советот на општината г-дин Никола Димески, учениците кои освоија државни и меѓународни награди!

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

E-Twinning

Кои се придобивките?

Со регистрирањето на  etwinning порталот на Националната Агенцијата за европски образовни програми и мобилност  наставниците од сите Европски земји добиваат можност за соработка на најразлични проекти

Повеќе...

Најуспешни ученици 2013 ООУ „Гоце Делчев“ Прилеп

thumb-najuspeshiНа прием кај градоначалникот г-дин Марјан Ристески и кај претседателот на Советот на општината г-дин Никола Димески, учениците кои освоија државни и меѓународни награди!

Повеќе...

Светскиот ден на еко акцијата

ООУ „ Гоце Делчев“ – Прилеп Светскиот ден на еко акција го одбележа со повеќе активности:

Повеќе...

„Со читање до лидерство“, ООУ „Гоце Делчев“-Прилеп - домаќин на читачкиот караван

prva vovednaПочетокот на проектот на USAID „ Со читање до лидерство“ Во орагнизација на USAID, а со поддршка и соработка со Бирото за развој на образованието и Државниот испитен центар, во избрани училишта кои спроведуваат современа настава, започнува проектот „Со читање до лидерство“.

Повеќе...

Предавање за заштита од ХИВ вирус

15233621 1487517511277996 994697188 o

Во рамките на соработка на училиштето со Центарот за јавно здравје, за учениците од деветто одделение беше одржано предавање за заштита од Хив вирусот, преку кое учениците се едуцираа за мерките за превенција од оваа опасна болест.

Француско-Македонска Божиќна вечер

15541307 1175288082526455 8778733037552746339 n

Во рамките на проектот Француско -Македонски културен клуб на 20 декември во кафе барот Вирус беше одржан настан во соработка на ИНФО СЕГА и професорките по француски јазик Мирјана Бошковска од СОУ Гимназија „Мирче Ацев", Ирена Наумоска од ООУ „Гоце Делчев", Весна Трајческа од СОЕПТУ „Кузман Јосифоски- Питу" и Љупка Томиќ од ООУ "Кире Гаврилоски-Јане" кои и оваа година придонесоа овој настан да биде успешен.

Француско -Македонската Божиќна вечер беше организирана по втор пат од тимот на ИНФО СЕГА. На настанот настапија ученици со музички точки, комични театарски претстави, мјузикли и сл. Младите франкофони од нашето училиште изработија Новогодишни честитки и оригами со пораки и желби на француски јазик кои ги читаа а потоа им ги подарија на присутните гости и учесници на настанот. Во топла Божиќна атмосфера и празнично украсен амбиент учениците имаа можност да се дружат и да се забавуваат а истовремено и да го афирмираат свето познавање на францускиот јазик.

Тата-мата за француски

Деветтоодделенката Марија Митреска, регионалниот првак по пишување состави на француски јазик, триумфира и со зборување на француски на регионалниот натпревар.

Повеќе...

Страница 6 од 7

<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 Следно > Крај >>