октомври 9, 2018

Прием на првачињата во Детската организација

By admin

Во Рамките на Детската недела / 01.до 07. Октомври 2018 година / под мотото,„Градиме мостови, чекориме напред!“ се спроведе приемот на првачињата во Детската организација....

мај 31, 2018

Марко Таневски од IX г одделение ќе ја претставува Македонија на Балканската јуниорска олимпијата по Информатика

By admin

Во организација на Здружението на Информатичарите на Р. Македонија на 16.05.2018 година се одржа Државен изборен натпревар по Информатика. Ученикот Марко Таневски од IX г...

мај 28, 2018

Соработка со локална заедница

By admin

На ден 19.04.2018 во нашето училиште се одржа предавање на тема Прва помош од страна на учениците и нивните професорки од средното медицинско училиште “Ѓорче...

мај 28, 2018

Награди на Државен натпревар

By admin

Третиот државен натпревар по хемија за ученици од основните училишта се одржа на 6 мај 2018 на Институтот за хемија на Природно-математичкиот факултет во Скопје....

мај 28, 2018

УСПЕСИ ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

By admin

На Државниот натпревар по македонски јазик и литература кој се одржа во организација на Сојузот на друштвата по македонски јазик ученичката Софија Гешоска од осмо...

мај 28, 2018

ВЕЛИГДЕНСКИ БАЗАР

By admin

Велигденскиот базар во кој учествуваа учениците со голем број изработки подготвени со поддршка на наставниците и родителите го красеше прекрасна атмосфера на радост на учениците...