Врвни резултати на државните натпревари по информатика

Врвни резултати на државните натпревари по информатика

By Кристијан

На државните натпревари по информатика учениците од ООУ „Гоце Делчев“-Прилеп  под водство на наставничката Летка Дојкоска постигнуваат врвни резултати.

More...
"Македонија без отпад"

"Македонија без отпад"

By Кристијан

Денес , 18.10.2014 , нашето училиште се вклучи во проектот на МОН , „ Македонија без отпад “ со активности на чистење на училишниот двор…

More...
Првачината од ООУ "Гоце Делчев" - Прилеп членови на детската организација

Првачината од ООУ "Гоце Делчев" - Прилеп членови на детската организација

By Administrator

Денес 10.10.2014 година, на свечен начин, првачињата од нашето училиште беа примени во детската организација. ЧЕСТИТКИ !!!

More...
Во Прилеп одбележани 142 години од раѓањето на Гоце Делчев

Во Прилеп одбележани 142 години од раѓањето на Гоце Делчев

By Кристијан

Денес, во нашето училиште, со пригодни активности беа одбележани 142 години од раѓањето на нашиот патрон , Гоце Делцев . Пред делегациите од Локалната самоуправа

More...
СВЕЧЕНО ПУШТАЊЕ ВО УПОТРЕБА НА ТЕНИСКОТО ИГРАЛИШТЕ

СВЕЧЕНО ПУШТАЊЕ ВО УПОТРЕБА НА ТЕНИСКОТО ИГРАЛИШТЕ

By Кристијан

Во присуство на Министерот за Финансии Зоран Ставрески,Лазе Попоски директор на Агенцијата за млади и спорт,Гордана Јанкулоска Министер за внатрешни работииградоначалникот Марјан Ристески денеска свечено и во употреба…

More...
Светскиот ден на еко акцијата

Светскиот ден на еко акцијата

By Кристијан

ООУ „ Гоце Делчев“ – Прилеп Светскиот ден на еко акција го одбележа со повеќе активности:

More...
Најуспешни ученици 2013 ООУ „Гоце Делчев“ Прилеп

Најуспешни ученици 2013 ООУ „Гоце Делчев“ Прилеп

By Кристијан

На прием кај градоначалникот г-дин Марјан Ристески и кај претседателот на Советот на општината г-дин Никола Димески, учениците кои освоија државни и меѓународни награди!

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Првачињата во Детската организација

1Во НЕДЕЛАТА НА ДЕТЕТО 2016, на 6 ти Октомври првачињата од нашето училиште пристапија во Детската организација. Пред присутните гости го дадоа свеченото ветување, а повозрасните членови на Детската организација им ги поделија беџовите и личните пасоши со свеченото ветување. Учениците од петтите одделенија изготвија апликации со права на децата и им подарија на секое прваче посебно, а програмата подготвена од учениците од погорните одделенија го збогати настанот со весели и срекни доживувања.

Повеќе...

Проект “Зедничка грижа за правилно насочување на учениците“

1

Родителот е наставник - Предавање кое се одржа на 08.11.2016 година за учениците од 7 одделение. Предавањето беше на тема „Деформации на рбетниот столб кај адолесцентите“. Благодарност до Д-р Борче Јовчески - специјалист ортопед.

Повеќе...

Ден на благодарноста 2016

IMG 1217

Наставниците по англиски јазик, реализирајќи цели од наставната програма по англиски јазик, со учениците од одделенска и предметна настава организираа активности во кои учениците направија најразлични изработки за одбележување на Денот на благодарноста. Од изработките беше направена изложба, а најуспешните творби беа наградени.

Продолжен престој

IMG 0845Реализирана е креативна работилница со учениците во продолжениот престој под наслов „Што ни донесе есента". Во работилницата најдоа примена техниките од ЈП и Математика со размислување(асоцијација, наставникот чита на глас, менторски текст, описен јазик, сложувалка, добројување). Учениците од I и III одд. од продолжениот престој решаваа задачи, опишуваа, интерактивно пишуваа. На тој начин ликовно и говорно се изразуваа за годишното време Есен. Активностите беа прилагодени спрема возраста, исто така и формите на работа предходно беа осмислени(индивидуална, групна). Секоја група од ученици беше водена од наставник или претставник на стручната служба.

Проект "Зедничка грижа за правилно насочување на учениците"

3

Родителот е наставник, предавање на тема: Исхраната во периодот на пубертет и адолесценција во VIII одделение. Благодарност до родителот Верица Петреска - доктор по општа медицина.

Повеќе...

Новогодишен базар

IMG 20161228 082734

   На ден 28.12.2016 година се организираше Новогодишен базар со учениците од одделенска и предметна настава и во соработка со родителите на нашите ученици. На украсените штандови беа изложени најразлични креативни изработки. Базарот беше посетен од голем број на родители и други заинтересирани роднини и пријатели на учениците. Средствата од продажната изложба ќе бидат наменети за набавување на нагледни средства за потребите на наставата.

Проект „Заедничка грижа за правилно насочување на учениците“

WP 20161005 09 47 29 Pro LI

„Родителот е наставник" е активноста која се реализираше во третите одделенија. Учениците од III одделение поканија родител – лекар кој на третачињата им го олесни учењето на содржина од природните науки преку објаснувања со демонстрирање и користење на повеке нагледни медицински помагала. Активноста се реализираше на 05.10.2016 година, со наслов „Репродукција - создавање новороденче“.

Повеќе...

Страница 1 од 7

<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 Следно > Крај >>